Donatie: € 10.000,-

Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Ons hoofdproject in 2017 is het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG geweest.

ACHTERGROND
Het Beatrix Kinderziekenhuis is een van de 4 grootste kinderziekenhuizen in Nederland en onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek en behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. Het Kinderziekenhuis is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan twintig kinderspecialismen nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen wordt o.a. verstaan: chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, neonatologie, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

ERASMUS MC-SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

€ 10.000,- gedoneerd

ERASMUS MC-DANIËL DEN HOED KLINIEK

€ 10.000,- gedoneerd

RADBOUD UMC, AMALIA KINDERZIEKENHUIS

€ 10.000,- gedoneerd

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken door in te springen op de behoeften van ouder en kind. Zo ondersteunt de stichting verschillende projecten: van geneeskundig onderzoek tot internet aan bed, muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

De Stichting Kinderleukemie Nederland en het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

De Stichting Kinderleukemie Nederland heeft het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG met € 10.000 ondersteund. De Stichting Kinderleukemie Nederland heeft (in samenspraak met de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis) het Project Huiskamers uitgekozen waar het geld aan besteed zal worden.

Project Huiskamers

In het kinderziekenhuis zijn ouders vaak hele dagen en nachten bij hun kind, terwijl het ‘gewone’ leven ook doorgaat. Veel ouders hebben behoefte aan een eigen plaats in het ziekenhuis om zich te ontspannen en eventueel wat te werken.

In de nieuwe huiskamer kunnen gezinnen tot rust komen in een huiselijke omgeving. Zieke kinderen kunnen in de huiskamer even vergeten dat ze ziek zijn. Ze kunnen er samen met hun ouders, zusjes en broertjes even weg uit de ziekenhuissfeer. Voor het hele gezin is de huiskamer een plek om tot rust te komen en te spelen. Net als thuis.

Met dit project wilt het Beatrixziekenhuis hun ouderkamers omtoveren naar huiskamers waar het gezin centraal staat. Waar het normale gezinsleven door kan gaan; een spelletje doen, je als gezin even terug kan trekken, etc.

In 2018 zal er in het Beatrix Kinderziekenhuis gestart worden met een verbouwing en zal de eerste afdeling in een vernieuwd jasje gestoken worden. Een van de onderdelen van deze verbouwing zal de huiskamer zijn.

De donatie van € 10.000 van de Stichting Kinderleukemie Nederland wordt gebruikt om het project voor de nieuwe huiskamers te realiseren.

Terug naar het overzicht met projecten
Klik hier