heel veel speelgoed!

Grote speelgoed actie

In 2018 is ons hoofdproject de Grote Speelgoedactie geweest. Hierbij hebben wij voor 8 ziekenhuizen voor de kinderafdelingen verspreid door heel Nederland nieuw speelgoed kunnen aanbieden. Tevens heeft ieder ziekenhuis naast de speelgoedpakketten ook een donatie van € 1.000,- gekregen.

ERASMUS MC-DANIËL DEN HOED KLINIEK

€ 10.000,- gedoneerd

ERASMUS MC-SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

€ 10.000,- gedoneerd

Voordat de feestdagen van 2018 begonnen hebben wij 8 ziekenhuizen van nieuw speelgoed kunnen voorzien. Elk ziekenhuis ontving van ons 200 nieuwe educatieve spellen. Dit waren spellen voor kinderen van jong tot oud, waar ze gezamenlijk en individueel mee kunnen spelen.

Er is bewust gekozen om zoveel mogelijk leerzame en educatieve spellen te doneren, zodat de kinderen er ook nog iets van opsteken.

Maar ook is er speelgoed gedoneerd wat aan de kinderen gegeven kan worden op een geschikt moment. Denk daarbij aan een verjaardag, na een operatie of andere belangrijke gebeurtenis.

De ziekenhuizen die hier in 2018 voor in aanmerking kwamen waren ziekenhuizen waarmee wij in het verleden ook al grote projecten hebben uitgevoerd, maar er zaten ook nieuwe ziekenhuizen tussen.

Ziekenhuizen

De speelgoedactie van 2018 was bestemd voor:

Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen
Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen
Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch
Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam
VU Medisch Centrum in Amsterdam
Willem – Alexander Kinderziekenhuis in Leiden
Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

Verder ontvingen alle bovenstaande ziekenhuizen ook ieder €1.000 die ze konden besteden aan een project wat voor hun prioriteit heeft.