Donatie: € 10.000,-

Emma Kinderziekenhuis AMC

Ons grote project in 2014 is het Emma Kinderziekenhuis AMC geweest.

Achtergrond

Het Emma Kinderziekenhuis is opgericht in 1865 en maakt sinds 1989 deel uit van het AMC. In de jaren zeventig kwamen er steeds meer patiënten van ver buiten Amsterdam, en zelfs ver buiten Nederland, die werden opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis. In deze periode ontstond er ook een meer psychologische benadering van de patiënten en het veel kindvriendelijker maken van hun omgeving.

ERASMUS MC-DANIËL DEN HOED KLINIEK

€ 10.000,- gedoneerd

ERASMUS MC-SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

€ 10.000,- gedoneerd

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC

De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC heeft als doel fondsen te werven voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Fondsen die innovatieve behandelingen mede mogelijk maken. Het geld wordt besteed aan zorg, wetenschappelijk onderzoek, goede faciliteiten en het verbeteren van de psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders in het ziekenhuis verkeren. Het ziekenhuis en de overheid hebben hier onvoldoende middelen voor. De stichting draagt zorg voor een goed beheer van de geworven gelden en laat zich op het gebied van onderzoek adviseren door een wetenschappelijke adviesraad.

De metamorfose

Bij de groeiende groep van ernstig en chronisch zieke kinderen zijn de lichamelijke, psychische en maatschappelijke problemen niet gering. Als ziekenhuis van de toekomst wil het Emma hier op inspelen door omstandigheden voor patiënten en hun ouders te creëren, die ervoor zorgen dat de kinderen zich zo normaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Ondanks hun ziekte, behandeling, afhankelijkheid en beperkingen.

De Metamorfose, de lopende verbouwing in het kinderziekenhuis, is in volle gang. Een van de projecten die in 2014 gebouwd zal worden is een snoezelkamer.

De Snoezelkamer

Een snoezelkamer is een kamer die de zintuigen activeert en waar het kind de hectiek van het ziekenhuis kan ontvluchten. Gedurende korte of lange tijd kan een kind in deze kamer zijn, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, een kalmerende en veilige invloed uitoefent.

Snoezelen is een activiteit, bedoeld om zieke kinderen een vorm van ontspanning en beweging aan te bieden. Er wordt geprobeerd in te spelen op de gevoelsmatige behoeften van kleuters, of patiënten met een meervoudige handicap. Door het snoezelen kan een kind beter met gevoelens van angst en pijn omgaan. Het biedt zowel ouders als medewerkers de gelegenheid om alleen te zijn met het kind, het kind te kunnen troosten en zich te laten ontspannen.

Stichting kinderleukemie nederland en het emma kinderziekenhuis amc

De donatie van € 10.000 van de Stichting Kinderleukemie Nederland is gebruikt om deze snoezelkamer in 2014 te realiseren.

Terug naar het overzicht met projecten
Klik hier