Donatie: € 10.000,-

Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Ons grote project in 2011 is het Erasmus MC-Sophia (Sophia Kinderziekenhuis) geweest.

Achtergrond

Het Sophia Kinderziekenhuis is een voormalig zelfstandig ziekenhuis in Rotterdam. Het kinderziekenhuis, vernoemd naar koningin Sophia, ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw en was jarenlang gevestigd aan de Gordelweg, in de Rotterdamse wijk Bergpolder. In 1994 verhuisde het naar een nieuw gebouw in de wijk Dijkzigt. Sinds de fusie met enkele andere Rotterdamse ziekenhuizen aan het begin van deze eeuw is het een onderdeel van het Erasmus MC. Naast de directe diagnostiek en behandeling van patiënten besteedt het als academisch ziekenhuis ook aandacht aan wetenschappelijk onderzoek.

Prinses Maxima ziekenhuis

€ 25.000,- gedoneerd

Jeroen bosch ziekenhuis

€ 10.000,- gedoneerd

Erasmus mc sophia kinderziekenhuis

€ 10.000,- gedoneerd

Stichting Vrienden van het Sophia

Als een kind opgenomen wordt in een ziekenhuis is dat heel ingrijpend. Weg van huis en de vertrouwde omgeving. Een ouder wil niet alleen een zo goed mogelijke behandeling, maar wil ook zoveel mogelijk tijd bij het kind doorbrengen. Het verblijf in het ziekenhuis is helaas noodzakelijk  en tegelijkertijd hoop je dat het zo aangenaam mogelijk gemaakt wordt. Kortom, het kind moet de best mogelijke zorg krijgen. De mensen in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam doen er alles aan om kinderen deze zorg te geven.

Wat is de Stichting Vrienden van het Sophia precies?

De Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Erasmus MC-Sophia ziekenhuis. Stichting Vrienden financiert met hulp van donateurs extra wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van behandelmethoden. Daarnaast ondersteunt deze stichting projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiëntjes en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals een aantrekkelijke “aankleding” van het ziekenhuis, speelgoed, ontspanningsmogelijkheden en kleur en sfeer in de gangen.

De Stichting Kinderleukemie Nederland en het Erasmus MC-Sophia

De Stichting Kinderleukemie Nederland heeft het Erasmus MC-Sophia (in samenspraak met de Stichtingen Vrienden van het Sophia) met  € 10.000 ondersteund. De Stichting Kinderleukemie Nederland heeft het volgende project uitgekozen waar het geld aan besteed zal worden:

  • Sophia TV

De Stichting Vrienden van het Sophia doet al jaren het beheer en de exploitatie van Sophia TV. Zij hebben inzicht in de activiteiten, de kosten en de financiën. Maar bovenal heeft Sophia TV  een enorm belangrijke rol in het Erasmuc MC-Sophia. Ieder kind dat wordt opgenomen, wordt uitgenodigd door Sophia TV.

Sophia TV

Wie wil niet een keer in zijn leven iets leuks aankondigen of een interview houden voor de televisie? Even een keer een bekend gezicht zijn? Sophia TV biedt kinderen in het Erasmus MC-Sophia ziekenhuis de mogelijkheid een programma te presenteren, te maken of gast te zijn in een uitzending. Naast de coördinator zijn er ongeveer dertig vrijwilligers actief in de televisiewereld. Deze ‘Sophia-crew’ bedenkt steeds iets nieuws en probeert de kinderen in het ziekenhuis even te laten vergeten waar zij zijn. Elke donderdagmiddag is er een live uitzending in de studio met iedere week een ander onderwerp. Dierendag, het Heelal, Sprookjes, Knutselen en Playback zijn hier voorbeelden van. Elke woensdagmiddag komt de ‘crew’ op de afdeling voor het programma “Babbelen in Bed”. Hierin vertellen de kinderen iets over hun hobby, leuke verhalen over hun familie of gewoon zomaar iets dat zij kwijt willen. Steeds wordt gezocht naar een mix van speels en educatief.

De donatie van €10.000 van de Stichting Kinderleukemie Nederland wordt gebruikt om Sophia TV voort te kunnen zetten en om van tijd tot tijd apparatuur te vervangen.

Terug naar het overzicht met projecten
Klik hier